PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Crisis24 Limited (“Crisis24”) je vlasnik i održava ovu web stranicu.

  1. Uvod

Ova Pravila o zaštiti privatnosti detaljno objašnjavaju vrste ličnih podataka koje mi možemo prikupiti kada vi s nama kontakirate. Također objašnjavaju na koji način mi čuvamo te podatke, kako s njima raspolažemo i čuvamo ih na sigurnom.

Naša je želja da vi budete u potpunosti informisani o vašim pravima i načinu na koji Crisis24 koristi vaše podatke; na primjer, mi ćemo u vaše ime osigurati stvari kao što su profil korisnika, bilo kakve finansijske transakcije i naše interakcije sa kompanijama za upravljanje putovanjima i samo osiguranje.

Nadamo se da će slijedeći odlomci odgovoriti na vaša pitanja, a u slučaju da ne, molimo vas da nas onda kontaktirate.

Može se desiti da ćemo morati obnoviti ova Pravila o zaštiti privatnosti s vremena na vrijeme. Bit ćete obaviješteni o bilo kakvim značajnim promjenama, a također možete i sami provjeriti kad god to želite.

  1. Šta je Crisis24 Limited?

Crisis 24 Limited ćemo dati naziv “Crisis24” u ovom dokumentu. Ako se nalazite negdje van Ujedinjenog Kraljevstva i naručite od nas, vi ćete u tom slučaju trgovati sa Crisis24 Limited i zbog toga se ova Pravila o zaštiti privatnosti mogu primijeniti na sve međunarodne narudžbe. Pogledajte odlomak 16.

U svrhu pojednostavljenja ovog dokumenta, ‘mi’ i ‘nama’ podrazumijeva Crisis24 i njihove proizvode.

  1. Saglasnost

Crisis24 se pridržava Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i u svrhu ovih pravila, pridržava se i Pravila o odgovornosti pod članom 5[2] GDPR-a, čime su odgovorni i u skladu su sa GDPR-om prvenstveno za Regulatore podataka. Međutim, Crisis24 se obvezuju da će prihvatiti ovaj zakon u ulozi Programa za obradu podataka za naše klijente (Regulatori podataka).

Upravitelj zaštite podataka, Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ, ili pošaljite e-poštu Crisis24 Limited upravitelju zaštite podataka.

Crisis24 su se nadalje obavezali da će sarađivati sa odborom osnovanim od strane EU organa nadležnih za zaštitu podataka (DPAs) i Švicarskim saveznim povjerenstvom za zaštitu podataka i informacija (FDPIC) u vezi sa neriješenim žalbama o zaštiti privatnosti, a u vezi sa podacima prebačenim iz EU-a u Švicarsku u smislu ugovornog odnosa.

U ovim Pravilima o zaštiti podataka obuhvatićemo:

  • vrstu i identitet treće strane kojoj razotkrijemo vaše lične podatke i u koju svrhu to uradimo
  • vaša prava da pristupite ličnim podacima;
  • izbori i sredstva koje vam nudimo kako bi ograničili korištenje i razotkrivanje vaših ličnih podataka;
  • mogućnost, pod određenim okolnostima, da se pozovete na obavezujuću presudu/arbitražu;
  • obavezu Crisis24 da razokrije lične podatke kada je to zakonski zatraženo od strane javnih nadležnih organa, naročito kada su za to uslovljeni u svrhu državne sigurnosti i provedbe zakona;
  • našu obavezu u slučaju prebacivanja ličnih podataka na treću stranu.
  1. Objašnjenje pravne osnove po kojoj radimo

Zakon o zaštiti podataka navodi brojne razloge zbog kojih kompanija može htjeti da prikupi i obradi vaše lične podatke, uključujući:

Pristanak

U određenim situacijama, mi možemo prikupiti i obraditi vaše podatke uz vaš pristanak.

Na primjer, kada obilježite kvadratić online kako bi primili određeni proizvod ili dobili servisne informacije, obrazovne brošure (‘whitepapers’) ili putem e-pošte primili odgovor na direktne marketinške usluge.

Prilikom prikupljanja vaših ličnih podataka, uvijek ćemo vam pojasniti koji podaci su nam potrebni u vezi sa određenom uslugom.

Ugovorne obaveze

U određenim situacijama, potrebno nam je da vaši lični podaci zadovoljavaju ugovorne obaveze.

Na primjer, ako kompanija vašeg poslodavca za organizaciju putovanja nama da podatke vašeg plana puta, mi ćemo se pobrinuti da obradimo te podatke tako da vi možete koristiti naše tehnološke usluge za upravljanje rizikom na putu.

Pravna saglasnost

Ako nam zakon to nalaže, mi ćemo morati prikupiti i obraditi vaše podatke.

Na primjer, mi možemo proslijediti podatke onih osoba koje su umiješane u zloupotrebe ili druge kriminalne aktivnosti koje utiču na sprovođenje zakona.

Zakoniti interes

U određenim situacijama, potrebni su nam vaši podaci kako bi slijedili naše zakonske interese na način koji se očekuje kao dio vođenja našeg posla i koji ne utiče materijalno na naša prava, slobode ili interese.

Na primjer, možemo koristiti vaše lične podatke kako bi zatražili povratnu informaciju od naših kupaca ili marketinške upitnike da nam pomognu u poboljšanju naših proizvoda i usluga.

  1. U kojem slučaju prikupljamo vaše lične podatke:
  • Kada posjetite jednu od naših web stranica ili aplikacija;
  • Kada obavite online kupovinu (pretplata na CloseCircle);
  • Kada kreirate platformu koristeći korisničku prijavu i profil;
  • Kada ste s nama u kontaktu putem društvenih medija;
  • Kada preuzmete ili instalirate jeddnu od naših aplikacija;
  • Kada nas kontaktirate različitim putevima sa nekim upitom, žalbama ili sl.;
  • Kada nas zamolite da vam pošaljemo informacije o nekom proizvodu ili usluzi;
  • Kada ugovorite termin sa nama za sastanak ili kada rezervišete svoje mjesto da prisustvujete nekom Crisis24 događaju;
  • Kada odlučite da ispunite upitnike ili zahtjeve o povratnim informacijama koje vam pošaljemo;
  • Kada online komentarišete o ili napišete kritiku naših proizvoda i usluga, bilo putem telefona ili e-pošte.;
  • Svaki pojedinac može pristupiti ličnim podacima u vezi njega/nje, uključujući mišljenja. Tako da ako vaš komentar ili kritika uključuje informacije o dobavljaču pojedincu/trećoj strani koji je omogućio uslugu, podaci onda mogu biti njima proslijeđeni ako zatraže;
  • Kada uspunjavate bilo kakve formulare. Na primjer, formulare za OverWatch i Journey Management;
  • Kada vam treća strana dopusti da podijelite sa nama podatke koje oni imaju o vama;
  • Mi možemo prikupiti podatke iz javno dostupnih izvora (kao što su Agencije za kreditnu preporuku) kada vi date pristanak da podijelite podatke ili kada su informacije javno dostupne u obliku zakonskih pitanja;
  • Kada koristite vaš uredski parking koji najčešće ima CCTV sistem ugrađen u svrhu osiguranja naših posjetitelja; ovaj sistem vas može uslikati tokom posjete.
  1. Koju vrstu ličnih podataka prikupljamo?
  • Ako imate profil na platformi: vaše ime, kontakt detalji, adresa e-pošte, odjeljenje (kao opcija ponuđeno), lokacija, IP adresa i plan puta i detalji rezervacije. Zbog vaše sigurnosti, također ćemo zabilježiti i kodirati vašu prijavnu lozinku;
  • Detalje vaše interakcije s nama putem naših Globalnog operativnog centra, Account menadžera, online, putem e-pošte i telefona.

Na primjer, mi prikupljamo zabilješke koje napravimo tokom naše konverzacije sa vama, detalje bilo kakve žalbe ili komentare koje ostavite, detalje naših pravnih i finansijskih transakcija, proizvode za koje pokažete interes i kako i kada nas kontaktirate.

  • Kopije dokumenata koje dostavite kako biste dokazali starost i identitet (gdje zakon to traži), koje će u slučaju vašeg pasoša sadržati detalje kao što je vaše puno ime, datum rođenja, mjesto rođenja, spol, državljanstvo i sliku lica.
  • Detalje vaše posjete našim web stranicama ili aplikacijama i sa koje stranice ste došli na našu.
  • Podatke sa javno dostupnih listi i trećih strana kojima ste dopustili da dijele vaše podatke.
  • Vaše komentare i prozvode ili ocjene usluga.
  • Kako bi mogli omogućiti najbolje moguće iskustvo na web-u, mi prikupljamo tehničke informacije o našoj internet konekciji i pregledniku, kao i o šiframa zemlje i telefona gdje je vaš kompjuter lociran (IP adresa), o web stranicama koje ste pregledali tokom vaše posjete ili bilo koje termine koje ste ukucali za pretragu. O ovome možete još više saznati.
  • Vaše korisničko ime na društvenim medijima, ako ste komunicirali sa nama putem tih kanala, kako bi nam pomoglo da odgovorimo na vaše komentare, pitanja ili povratne informacije.

Od vas ćemo samo zatražiti i koristiti lične podatke koje prikupimo kako bi mogli pružiti one usluge na koje nas obavezuje ugovor, te preporučiti proizvode i usluge od interesa i kako bi mogli poboljšati vaše pregledanje i kontakt sa nama putem interneta. Naravno, uvijek je to vaš izbor da li ćete podijeliti te detalje sa nama.

 

  1. Kako i zašto koristimo vaše lične podatke?

Želimo da vam pružimo što bolje korisničko iskustvo. Jedna od načina da to postignemo je da dobijemo najširu moguću sliku o onome ko ste vi tako što ćemo kombinovati podatke koje imamo o vama. Onda te podatke koristimo kako bi vam ponudili proizvode i usluge koje vam najviše odgovaraju.

Zakon o privatnosti podataka ovo dozvoljava kao dio našeg zakonitog interesa u razumijevanju naših korisnika te u ponudi usluge na najvišem nivou.

Naravno, ako želite da promijenimo način na koji koristimo vaše podatke, naći ćete detalje u odjeljku “Koja su moja prava?” ispod.

Ne zaboravite, ako izaberete da ne podijelite vaše lične podatke sa nama ili ne dozvolite određene podatke o kontaktu, mi nećemo moći da vam ponudimo neke usluge koje zatražite ili koje smo po ugovoru obavezni da vam isporučimo.

Evo kako koristimo vaše lične podatke i zašto:

  • Kako bi obradili narudžbe koje nam pošaljete e-poštom, putem web stranice, aplikacije ili telefonom. Ako ne budemo imali vaše lične podatke o plaćanju, nećemo moći obraditi vašu narudžbu i time ispuniti naše ugovorne obaveze

Na primjer, vaši podaci će morati biti poslati trećoj strani da se obrade u svrhu plaćanja ili da vam se osigura usluga koju ste naručili i mi možemo zadržati vaše podatke tokom određenog perioda nakon toga kako bi ispunili ugovornu obavezu kao što je povrat novca.

  • Kako bi odgovorili na vaše upite, zahtjeve o povratu novca i žalbe. Obrada informacija koju nam pošaljete nam omogućava da odgovorimo. Također možemo te informacije zadržati kako bi vas u budućnosti mogli kontaktirati i pokazati na koji način smo s vama komunicirali. Ovo je naša ugovorna obaveza, naša zakonska obaveza i naš je legitimni interes da vam omogućimo najbolju uslugu i da razumijemo kako možemo poboljšati našu uslugu na osnovu vašeg iskustva.
  • Da zaštitimo naš posao i vas od prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti. Ovo podrazumijeva korištenje vaših ličnih podataka kako bi održali, obnovili i zaštitili vašu platformu korisničkog profila. Također ćemo nadgledati vaše pregledanje stranica putem nas kako bi brzo utvrdili i riješili bilo kakve probleme i zaštitili integritet naših web stranica. Ovo ćemo uraditi kao dio naših legitimnih interesa.

Na primjer, provjeravamo vašu lozinku kada se prijavite i koristimo automatsko nadgledanje IP adrese kako bi prepoznali moguće neovlaštene prijave sa neočekivanih lokacija.

  • Da zaštitimo ljude, prostorije, imovinu i naš posao od kriminala, CCTV sistem djeluje kako bi snimio slike radi sigurnosti. Ovo se radi na osnovu legitimnog poslovnog interesa.
  • Da obradimo uplate i spriječimo neovlaštene transakcije. Ovo radimo na osnovu našeg legitimnog poslovnog interesa. Ovo također pomaže da se naši korisnici zaštite od prijevare.
  • Ako otkrijemo bilo kakvu kriminalnu aktivnost ili moguću kriminalnu aktivnost putem korištenja CCTV-a, zloupotrebu nadgledanja i sumnjivo nadgledanje transakcija, mi ćemo obraditi ove podatke u svrhu zaustavljanja ili otkrivanja nezakonitih djela. Naš je cilj da zaštitimo pojedince s kojima smo u kontaktu od kriminalnih aktivnosti.
  • Uz vaš pristanak, mi ćemo koristiti vaše lične podatke, povlastice i detalje vaših transakcija kako bi vas informisali putem e-pošte, web-a, poruka, telefona o važnim proizvodima i uslugama koje uključuju posebno napravljene specijalne ponude, popuste, događaje, takmičenja itd.

Naravno, vi možete u bilo kojem trenutku odlučiti da od nas više ne primate putem bilo kojih od gore navedenih načina.

  • Kako bi s vama komunicirali u vezi informacija koje smo zakonski obavezni da vam pošaljemo, a tiču se promjena u uslugama koje vam omogućavamo.

Na primjer, nove informacije o proizvodu ili obavještenja o novim uslugama i zakonski obavezne informacije u vezi vaših narudžbi. Ove servisne informacije ne uključuju bilo kakav promotivni materijal i ne traže pristanak kada se šalju e-poštom ili porukom. Kada ne bismo koristili vaše lične podatke u ove svrhe, ne bismo mogli ispuniti naše zakonske obaveze.

  • Kako bismo upravljali našim marketinškim promocijama ili takmičenjima na koje se prijavite na osnovu vašeg pristanka datog u trenutku prijave.
  • Kako bi razvili, testirali i poboljšali sisteme, usluge i proizvode koje vam pružamo. Ovo radimo na osnovu našeg legitimnog poslovnog interesa.

Na primjer, zabilježit ćemo identifikaciju perioda razmjene podataka vašeg preglednika kako bi nam to pomoglo da bolje razumijemo vaše povratne informacije o problemima koje imate.

  • Kako bismo ispunili naše ugovorne i zakonske obaveze kada proslijedimo vaše podatke u slučaju sporovođenja zakona.
  • Kako bi vam poslali upitnike i molbe za povratne informacije koje će nam pomoći da unaprijedimo naše usluge. Ove poruke neće sadržavati nikakav promotivni sadržaj i ne traže da prethodno date pristanak kada ih pošaljemo putem e-pošte ili poruke. U našem je zakonskom interesu da ovo uradimo, jer nam pomaže da učinimo da naši proizvodi i usluge što više vama odgovaraju.

Naravno, vi možete u bilo kojem trenutku odlučiti da ne primate ove zahtjeve tako što ćete o tome obavijestiti našeg Službenika za zaštitu podataka.

  • Da obradimo vaše zahtjeve za sigurnosnom podrškom (na primjer u slučaju SOS-a – hitne evakuacije). Nekada ćemo morati proslijediti vaše podatke trećoj strani koja pruža uslugu (kao što su pružatelji usluge osiguranja, aviokompanija ili hotel). Mi to radimo kako bi ispunili naše ugovorne obaveze i bez da podijelimo vaše lične podatke, mi ne bismo mogli ispoštovati vaš zahtjev. Pogledajte odjeljak 10.
  1. Sjedinjavanje vaših podataka za personalizirani direktni marketing

Naša je želja da vam ponudimo i promovišemo ono što najviše odgovara vašim interesima u određenim situacijama. Kako bismo imali bolje, cjelokupno razumijevanje vas kao korisnika, mi sjedinjavamo vaše lične podatke koje prikupimo putem Crisis24 kao što je gore navedeno. U ovu svrhu, mi također kombinujemo podatke koje lično od vas dobijemo sa podacima koje dobijemo od treće strane kojoj ste dali pristanak da nama proslijedi podatke – kao što su javno dostupne liste podataka gore spomenute.

 

  1. Kako štitimo vaše lične podatke

Svjesno smo koliko sigurnost podataka znači našim korisnicima. Upravo radi toga, sa vašim podacima ćemo postupati sa najvećom brigom i preduzet ćemo sve prave korake da ih zaštitimo.

Pristup našim web stranicama i aplikaciji je osiguran tako što koristimo ‘https’ tehnologiju i pristup vašim ličnim podacima je zaštićen putem lozinke i osiguran putem SSL zaštitnog koda.

Mi redovno provjeravamo naš sistem kako bi otkrili moguće da li je ugrožen ili napadnut i izvršavamo testove upada kako bi identifikovali načine da dalje ojačamo sigurnost.

  1. Koliko dugo možemo zadržati vaše lične podatke

Kad god prikupimo ili obradimo vaše lične podatke, čuvat ćemo ih samo onoliko dugo koliko je potrebno da bi ispunili svrhu u koju su prikupljeni.

Na kraju perioda čuvanja podataka, vaši podaci će biti ili izbrisani potpuno ili će postati anonimni, na primjer tako što će biti akumulirani sa drugim podacima tako da mogu biti iskorišteni na način da ne mogu biti identifikovani za statističke analize i poslovna planiranja.

Primjer perioda čuvanja podataka:

Ugovori

Kada pošaljete narudžbu obuhvaćenu ugovornim obavezama, zadržat ćemo lične podatke koje nam date na period od sedam godina tako da u potpunosti možemo ispuniti naše zakonske i ugovorne obaveze.

U slučaju prekida ugovora, u potpunosti ćemo izbrisati lične podatke (ili ih učiniti anonimnima kao što je gore opisano) nakon 30 dana ilii nakon perioda određenog ugovorom.

  1. S kim dijelimo vaše lične podatke?

Nekada dijelimo vaše lične podatke sa pouzdanom trećom stranom.

Na primjer, sa pružateljima platnih transakcija, pružateljima usluge osiguranja, za kontrolisanje zloupotreba, za obradu žalbi, da ugostimo naše tehničke usluge itd.

Ovo je pravilnik koji koristimo za organizacije kako bi osigurali njihove podatke i zaštitili vašu privatnost:

  • Mi im dajemo samo one podatke koji im trebaju kako bi izvršili usluge.
  • Oni mogu koristiti vaše podatke samo u precizne svrhe koje mi odredimo u ugovoru sa njima.
  • Radimo blisko sa njima da osiguramo da se vaša privatnost poštuje i štiti u svakom trenutku.
  • Podaci se mogu dati trećoj strani u smislu ispunjavanja naših ugovornih obaveza sa tom trećom stranom u situaciji kada ste vi ispitanik za organizaciju koja ima ugovor sa trećom stranom i ta treća strana je podugovaratelj za sve ili dijela usluge prema nama.
  • Ako prestane koristiti njihove usluge, svi podaci koje su oni imali bit će ili izbrisani ili postati anonimni.

Primjeri trećih strana sa kojima radimo:

  • IT kompanije koje održavaju našu web stranicu, tehničku platformu i druge poslovne sisteme.
  • Operativne kompanije kao što su vanjski pružatelji usluge osiguranja.
  • Osiguratelj, pri čemu smo mi pružatelj usluge police osiguranja koju oni prodaju.
  • Kompanije za marketing e-poštom koje nam pomažu u elektronskoj komunikaciji sa vama.

Dijeljenje vaših podataka sa trećim stranama u njihove svrhe:

Ovo radmo samo u veoma specifičnim okolnostima, na primjer:

  • Uz vaš pristanak, koji date u trenutku kada navedete vaše lične podatke, možemo proslijediti podatke trećoj strani u direktne marketinške svrhe.

Na primjer, ako postanete dio nekog takmičenja i označite polje gdje se slažete da će vam Crisis24 ili partnerska kompanija za direktni marketing slati promotivne informacije direktno. Ili ako budemo zajedno sa partnerskom kompanijom za direktni marketing vodili neki događaj i vi se pristanete na to da budete u direktnoj komunikaciji s njima.

  • U svrhu rješavanja zloupotrebe, mi možemo podijeliti neke informacije o neovlaštenoj ili potencijalno neovlaštenoj aktivnosti u našim prostorijama ili sistemima. Ovo podrazumijeva dijeljenje podataka o pojedincima sa organima koji sprovode zakon.
  • Od nas se također može tražiti da razotkrijemo vaše lične podatke policiji ili nekom drugom organu za provedbu, bilo regulatorno ili vladino, u vašoj zemlji porijekla ili negdje drugo nakon što oni to zatraže valjanim putem. Ovi zahtjevi se ocjenjuju na bazi pojedinačnih slučajeva i u obzir je uzeta privatnost naših klijenata.
  • Mi možemo, s vremena na vrijeme, proširiti, smanjiti ili prodati Crisis24 i to može uključivati transfer jednog dijela ili cijelog biznisa na nove vlasnike. Ako se ovo desi, vaši lični podaci će, tamo gdje je to važno, biti prebačeni na nove vlasnike ili stranku, pod uslovima ovih Pravila o zaštiti privatnosti.

Za više informacija, molimo vas da kontaktirate našeg Službenika za zaštitu podataka.

  1. Gdje se obrađuju vaši lični podaci

U nekim situacijama ćemo morati podijeliti vaše lične podatke sa trećom stranom i dobavljačima izvan Evropskog trgovinskog područja (EEA).

Međunarodne narudžbe

Ako živite van Ujedinjenog Kraljevstva i naručite nešto preko nas, mi ćemo prebaciti vaše lične podatke koje smo prikupili na Crisis24 u UK.

Zaštita vaših podataka van EEA-a

EEA uključuje sve EU članice kao i Island, Lihtenštajn i Norvešku. Mi možemo prebaciti vaše lične podatke prema bazi podataka treće strane u zemljama koje su van Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Na primjer, ovo može biti potrebno kako bi se omogućile usluge podrške u osiguranju unutar zemlje tokom vašeg putovanja ili usluge aviokompanije ili hotela u slučaju potrebe evakuiranja na sigurno mjesto.

Ako se ovo desi, postoje procedure koje omogućavaju da vaši podaci budu osigurani isto kao da se obrađuju unutar EEA-a. Na primjer, naši ugovori sa trećim stranama imaju standard koji se mora poštovati u svakom trenutku. Ako trebate više informacija o ovim ugovorima, molim vas da kontaktirate našeg Službenika za zaštitu podataka.

Svaki transfer vaših ličnih podataka poštuje prikladne zakone i mi ćemo tretirati informacije po vodećim principima ovih Pravila o zaštiti privatnosti.

  1. Koja prava imate vi nad vašim ličnim podacima i kako ih upotrebljavati?

Pregled vaših različitih prava

Imate pravo da zatražite:

  • Da budete informisani – najčešće putem Obavijesti o zaštiti podataka ili Pravilima o zaštiti podataka kao što je ova.
  • Pristup ličnim podacima koje mi posjedujemo o vama; u ovom slučaju može se desiti da platite manju administrativnu taksu.
  • Prepravka vaših ličnih podataka kad su netačni, zastarjeli ili su nepotpuni.
  • Brisanje vaših podataka (također poznato kao pravo da se zaborave).

Na primjer, kada opozovete pristanak ili se protivite, a mi nemamo zakonski važnijeg interesa ili kada istekne upotreba onoga za šta su nam podaci bili potrebni (kao što je na primjer istek ugovornog perioda čuvanja informacija).

  • Da prestanemo koristiti vaše lične podatke za direktni marketing (ili putem nekih kanala ili svih kanala).
  • Da zaustavimo svaku obradu za koju je dat pristanak nakon što opozovete taj pristanak.

Imate pravo u bilo kojem trenutku da zahtjevate kopiju svih informacija o vama koje Crisis24 posjeduje i također možete te informacije ispraviti ako su netačne.

Kako bi upotrijebili bilo koje od svojih prava u sklopu Pravila o zaštiti podataka, molimo vas da kontaktirate Službenika za zaštitu podataka, Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ, ili pošaljete e-poštu Crisis24 Limited službeniku za zaštitu podataka.

Ako odlučimo da ne djelujemo u vezi sa vašim zahtjevom, objasnićemo vam razloge odbijanja.

Vaše pravo da opozovete pristanak

Kada god nam date pristanak da koristimo vaše lične podatke, imate pravo da promijenite mišljenje u bilo kojem trenutku i opozovete taj pristanak.

Gdje se oslanjamo na naš legitimni interes

U slučajevima kada obrađujemo vaše lične podatke na osnovu našeg legitimnog interesa, možete od nas zatražiti da prestanemo s obradom zbog razloga povezanih sa vašom ličnom situacijom. Mi u tom slučaju moramo tako postupiti osim ako ne vjerujemo da imamo legitimne, važnije razloge da nastavimo sa obradom vaših ličnih podataka.

Direktni marketing

Imate pravo da zaustavite korištenje ličnih podataka za direktni marketing putem svih kanala ili odabranih kanala. Mi uvijek moramo da se povinujemo vašem zahtjevu.

Provjera vašeg identiteta

Kako bi zaštitili povjerljivost vaših informacija, tražićemo od vas da potvrdite identitet prije nego nastavimo sa bilo kojim zahtjevom koji napravite unutra ovih Pravila o zaštiti privatnosti.

  1. Kako možete zaustaviti korištenje vaših ličnih podataka za direktni marketing?

Postoje načini na koji možete zaustaviti komunikaciju sa nama putem direktnog marketinga:

  • Pritisnite na linkove ‘opoziv pretplate’ ili ‘odjava’ u bilo kojoj pošti koju vam pošaljemo. Mi od tada nećemo više slati nikakvu e-poštu iz tog određenog odjeljka.
  • Pišite Službeniku za zaštitu podataka (marketing), Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ.

Trebate znati da ćete nastaviti primate komunikaciju još jedan kraći period nakon što promijenimo vaše povlastice dok se naši sistemi u potpunosti ažuriraju.

  1. Kontakt sa regulatorom

Ako smatrate da vaši podaci nisu pravilno obrađeni ili ako niste zadovoljni sa našim odgovorom na bilo koji zahtjev koji ste uputili nama u vezi s korištenjem vaših ličnih podataka, imate pravo da podnesete žalbu u UK u Uredu povjerenika za informacije.

Možete ih kontaktirati na broj telefona +44 (0) 303 123 1113 ili to uraditi online na  www.ico.org.uk/concerns (otvara se u novom prozoru; molimo vas da shvatite da mi nismo odgovorni za sadržaj vanjskih web stranica).

Ako ste locirani van UK, imate pravo da podnesete žalbu kod regulatora zaštite važnih podataka u zemlji prebivališta.

  1. Ako živite van UK

Tako što koristite naše usluge ili nam date vaše lične podatke, vi izričito pristajete da mi obrađujemo vaše lične podatke ili u vaše ime. Naravno, i dalje imate pravo da od nas zatražite da ne obrađujemo podatke na određene načine i ako to uradite, mi ćemo poštovati vaše želje.

Nekada ćemo morati prebaciti vaše podatke između više zemalja kako bi vam omogućili proizvode ili usluge koje ste tražili. U normalnom toku posla, mi ćemo prebaciti podatke iz vaše zemlje prebivališta prema nama i trećoj strani koja se nalazi u ili izvan UK-a.

Tako što ste u poslu sa nama, dajete vaš pristanak na prekookeansku upotrebu, transfer ili razotkrivanje vaših ličnih podataka izvan vaše zemlje prebivališta u svrhu našeg regularnog poslovanja.

Ovo se može desiti zbog toga što su naše spremišta informativne tehnologije i server sa sigurnosnim kopijama locirani van vaše zemlje prebivališta i mogu spremiti vaše lične podatke na serverima u UK-u.

Mi ćemo osigurati da se poduzmu razumni koraci da se zaustave treće strane van vaše zemlje prebivališta da koriste vaše podatke na bilo koji način koji nije naveden u Pravilima o zaštitu privatnosti. Također ćemo osigurati da se povjerljivost i privatnost vaših podataka adekvatno zaštiti.

  1. Imate pitanja?

Nadamo se da su ova Pravila o zaštiti privatnosti bila od pomoći da razumijete na koji način mi postupamo sa vašim ličnim podacima i vašim pravima kako da ih kontrolišete.

Ako imate pitanja na koja nismo odgovorili, molimo vas da kontaktirate našeg Službenika za zaštitu podataka koji će vam sa zadovoljstvom pomoći:

E-pošta na Crisis24 Službenika za zaštitu podataka

ili pišite nam na Data Protection Officer, Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ.

Ova pravila su zadnji put ažurirana 26.03.2021.

 

Ova stranica ili proizvod uključuju  IP2Location LITE podatke dostupne na http://lite.ip2location.com.

Play Video