STRANICA POLITIKE PRIVATNOSTI

Ovaj veb-sajt je u vlasništvu i održava ga Crisis24 Limited („Crisis24“).

  1. Uvod

Ova Politika privatnosti detaljno objašnjava vrste ličnih podataka koje možemo da prikupimo o vama kada komunicirate sa nama. Takođe objašnjava kako ćemo čuvati i rukovati tim podacima, tako da budu bezbedni.

Želimo da budete u potpunosti informisani o svojim pravima, kao i o tome kako Crisis24 koristi vaše podatke; na primer, mi ćemo u vaše ime pokrivati stvari kao što su vaš korisnički profil na platformi, eventualne finansijske transakcije i naše interakcije sa kompanijama za putovanja i pružaocima usluga obezbeđenja.

Nadamo se da će sledeći odeljci odgovoriti na sva vaša pitanja, u suprotnom molimo vas da nas kontaktirate.

Verovatno ćemo ovu Politiku privatnosti morati s vremena na vreme da ažuriramo. Obavestićemo vas o bitnim promenama, ali možete da je ponovo pregledate kad god poželite.

  1. Šta je Crisis24 Limited?

Crisis24 Limited – koji ćemo u ovom dokumentu nazivati „Crisis24.“ Ako ste bazirani bilo gde izvan Velike Britanije i napravite porudžbinu od nas, trgovaćete sa Crisis24 Limited i zato se ova Politika privatnosti odnosi na sve međunarodne porudžbine. Pogledajte odeljak 16.

Radi jednostavnosti u celoj ovoj politici, „mi“, „nama“ i „nas“ znači Crisis24 i njegovi brendovi.

  1. Usaglašenost

Crisis24 je usaglašen sa Opštom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i za potrebe ove Politike, sa principom odgovornosti iz člana 5[2] GDPR, kojim se uspostavlja odgovornost za GDPR i pokazuje usaglašenost sa GDPR, pre svega za kontrolore podataka. Međutim, Crisis24 se obavezuje da će usvojiti taj princip kao obrađivač podataka za naše klijente (kontrolor podataka).

Službenik za zaštitu podataka, Crisis24 Limited, Avalon, 26-32, Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ ili e-poštom Crisis24 Limited Data Protection Officer.

Crisis24 se dodatno obavezao da će sarađivati sa komisijom koju su osnovali organi EU za zaštitu podataka (DPA) i švajcarski savezni komesar za zaštitu podataka i informisanje (FDPIC) u pogledu nerešenih žalbi vezano za zaštitu privatnosti, a u vezi sa podacima prenetim iz EU i Švajcarske u kontekstu ugovornog odnosa.

Ovom Politikom privatnosti obuhvatićemo:

  • vrstu ili identitet trećih lica kojima otkrivamo vaše lične podatke, kao i svrhe zbog kojih to činimo;
  • vaša prava na pristup vašim ličnim podacima;
  • izbor i sredstva koja vam nudimo za ograničavanje korišćenja i otkrivanja vaših ličnih podataka;
  • mogućnost, pod određenim uslovima, da se pozovete na obavezujuću arbitražu;
  • potrebu da Crisis24 otkrije lične podatke kao odgovor na zakonite zahteve javnih organa, uključujući i za potrebe nacionalne bezbednosti ili sprovođenja zakona;
  • našu odgovornost u slučajevima daljeg prenosa trećim licima.
  1. Objašnjavanje pravnih osnova na koje se oslanjamo

Zakon o zaštiti podataka određuje niz različitih razloga zbog kojih neka kompanija može da prikuplja i obrađuje vaše lične podatke, uključujući:

Pristanak

U određenim situacijama, možemo da prikupljamo i obrađujemo vaše podatke uz Vaš pristanak.

Na primer, kada štiklirate polje na internetu, da biste primili određene informacije o proizvodu ili usluzi, obaveštajne podatke i analitičke dokumente ili putem odgovora e-poštom za direktne marketinške usluge.

Prilikom prikupljanja vaših ličnih podataka, uvek ćemo vam jasno reći koji podaci su neophodni u vezi sa određenom uslugom.

Ugovorna obaveza

U određenim okolnostima, potrebni su nam vaši lični podaci da bismo ispunili svoje ugovorne obaveze.

Na primer, ako nam kompanija za putovanja vašeg poslodavca dostavi vaš plan putovanja, obradićemo te podatke kako bismo se uverili da dobijate naše tehnološke usluge upravljanja putnim rizicima tokom putovanja.

Poštovanje zakona

Ako zakon to nalaže, moraćemo da prikupimo i obradimo vaše podatke.

Na primer, možemo da prenesemo podatke službama za sprovođenje zakona o ljudima umešanim u prevare ili druge kriminalne aktivnosti koje nas pogađaju.

Legitimni interes

U posebnim situacijama, potrebni su nam vaši podaci kako bismo sprovodili naše legitimne interese na način koji se razumno može očekivati u okviru našeg poslovanja i koji ne utiče materijalno na vaša prava, slobodu ili interese.

Na primer, možemo da koristimo vaše lične podatke da bismo zatražili povratne informacije korisnika ili za marketinške ankete, da bismo poboljšali proizvode i usluge.

  1. Kada prikupljamo vaše lične podatke?
  • Kada posetite neki od naših veb-sajtova ili aplikacija.
  • Kada obavite onlajn kupovinu (platite CloseCircle pretplatu).
  • Kada kreirate korisničko ime i profil za platformu.
  • Kada plaćate/izmirujete fakturu za proizvod ili uslugu telefonom.
  • Prilikom interakcije sa nama na društvenim mrežama.
  • Kada preuzmete ili instalirate neku od naših aplikacija.
  • Kada nas kontaktirate na bilo koji način sa upitima, žalbama itd.
  • Kada tražite od nas da vam pošaljemo e-poruku sa informacijama o proizvodu ili usluzi.
  • Kada zakažete bilo koju vrstu sastanka kod nas ili rezervišete prisustvovanje nekom događaju Crisis24. 
  • Kada odaberete da popunite ankete ili zahteve za povratnim informacijama koje vam možemo poslati.
  • Kada komentarišete ili pregledate naše proizvode i usluge na internetu, telefonom ili e-poštom.
  • Svaki pojedinac može da pristupi ličnim podacima vezanim za njih, uključujući i mišljenja. Dakle, ako vaš komentar ili pregled sadrži informacije o pojedincu/nezavisnom dobavljaču koji je pružio tu uslugu, on može biti prosleđen njima ako to zatraže.
  • Kada popunite bilo koji obrazac. Na primer, obrasci zahteva za OverWatch ili Journey Management.
  • Kada date dozvolu trećem liću da podeli sa nama informacije koje imaju o vama.
  • Podatke možemo da prikupljamo iz javno dostupnih izvora (kao što su agencije za kreditni rejting) kada date svoj pristanak za deljenje informacija ili kada se informacije iznose u javnost po sili zakona.
  • Kada koristite naš kancelarijski parking koji obično ima sisteme video nadzora radi bezbednosti i nas i naših posetilaca. Ti sistemi mogu da zabeleže vašu sliku tokom posete.
  1. Koje lične podatke prikupljamo?
  • Ukoliko imate korisnički profil na platformi: vaše ime, kontakt podatke, adresu e-pošte, službu (opciono, ako je dato), lokaciju, IP adresu i plan putovanja i podatke o rezervaciji. Radi vaše bezbednosti, takođe ćemo pod enkripcijom čuvati vaše lozinke za prijavljivanje.
  • Podatke o vašoj interakciji sa nama preko našeg globalnog operativnog centra, menadžera naloga, na mreži, putem e-pošte i telefonom.

Na primer, prikupljamo beleške iz naših razgovora sa vama, pojedinosti o svim pritužbama ili komentarima koje dajete, pojedinosti pravnih i finansijskih transakcija koje obavljamo, brendove za koje pokazujete interesovanje i kako i kada nas kontaktirate.

  • Kopije dokumenata koje dostavite za dokazivanje vaših godina ili identiteta (kada zakon to nalaže), a koji u slučaju vašeg pasoša sadrže podatke o vašem imenu, datumu rođenja, mestu rođenja, polu, nacionalnosti i sliku lica.
  • Podatke o vašim posetama našim veb-sajtovima ili aplikacijama, kao i sa kog sajta ste došli na naš sajt.
  • Podatke sa javno dostupnih lista i podatke trećih lica sa kojima ste se dogovorili da mogu da dele podatke sa nama.
  • Vaše komentare i recenzije proizvoda ili usluga.
  • Da bismo pružili najbolje moguće veb iskustvo, prikupljamo tehničke informacije o vašoj internet konekciji i pregledaču, kao i o zemlji i telefonskom kôdu gde se vaš računar nalazi (IP adresa), veb stranicama koje su pregledane tokom vaše posete i pojmovima za pretragu koje ste uneli. Saznajte više o tome.
  • Vaše korisničko ime na društvenim mrežama, ako komunicirate sa nama preko tih kanala, da nam pomognete da odgovorimo na vaše komentare, pitanja ili povratne informacije.

Tražićemo i koristiti vaše lične podatke prikupljene za pružanje usluga koje smo ugovorno u obavezi da izvršimo, da bismo preporučili proizvode i usluge od interesa i poboljšati vaše pregledanje i internet interakciju sa nama. Naravno, uvek je vaš izbor da li ćete takve podatke podeliti sa nama.

  1. Kako i zašto koristimo vaše lične podatke?

Želimo da vam pružimo najbolje moguće korisničko iskustvo. Jedan od načina da to postignemo je da steknemo najopsežniju sliku o tome ko ste vi, kombinujući podatke koje imamo o vama. Zatim to koristimo da vam ponudimo proizvode i usluge koji su najrelevantniji za vas.

Zakon o privatnosti podataka to omogućava, u sklopu našeg legitimnog interesa da razumemo naše klijente i pružimo najviše stepen usluga.

Naravno, ako želite da promenite način na koji koristimo vaše podatke, detalje ćete pronaći u odeljku „Koja su moja prava?“ u nastavku teksta.

Zapamtite, ako odaberete da ne delite svoje lične podatke sa nama ili odbijete određene dozvole za kontakt, možda nećemo moći da pružimo neke usluge koje ste tražili ili smo ugovorno obavezni da ih pružimo.

Evo kako ćemo koristiti vaše lične podatke i zašto:

  • Da bismo obradili sve porudžbine koje izvršite putem e-pošte, veb-sajta, aplikacije ili telefona. Ako ne prikupimo vaše lične podatke za plaćanje, nećemo moći da obradimo vašu porudžbinu i ispunimo naše ugovorne obaveze.

Na primer, vaši podaci će možda morati da budu prosleđeni trećem licima da bi se obradila uplata ili pružanje usluge koju ste naručili, a mi možemo da čuvamo vaše podatke u razumnom periodu nakon toga, da bismo ispunili sve ugovorne obaveze, kao što je povraćaj novca.

  • Da bismo odgovorili na vaše upite, zahteve za povraćaj novca i žalbe. Rukovanje informacijama koje ste poslali omogućava nam da odgovorimo. Takođe možemo da vodimo evidenciju o tome, radi boljih informacija za svaku buduću komunikaciju sa nama i da bismo pokazali kako smo komunicirali sa vama. To radimo na osnovu naših ugovornih obaveza prema Vama, naših zakonskih obaveza i naših legitimnih interesa da pružimo najbolje moguće usluge i razumemo način na koji možemo da unapredimo našu uslugu na osnovu vašeg iskustva.
  • Da zaštitimo naše poslovanje i vas od prevare i drugih ilegalnih aktivnosti. To podrazumeva korišćenje vaših ličnih podataka za održavanje, ažuriranje i zaštitu vašeg korisničkog profila na platformi. Takođe ćemo pratiti vašu aktivnost pregledanja kod nas, kako bismo brzo identifikovali i rešili sve probleme i zaštitili integritet naših veb-sajtova. Uradićemo sve to u sklopu našeg legitimnog interesa.

Na primer, proverom vaše lozinke prilikom prijavljivanja i korišćenjem automatizovanog praćenja IP adresa radi identifikacije mogućih lažnih prijavljivanja sa neočekivanih lokacija.

  • Da bi se ljudi, prostorije, imovina i naše poslovanje zaštitili od kriminala, funkcioniše video nadzor koji snima iz razloga bezbednosti. To se radi na osnovu legitimnog poslovnog interesa.
  • Radi obrade uplata i sprečavanja lažnih transakcija. To radimo na osnovu naših legitimnih poslovnih interesa. To takođe pomaže u zaštiti naših klijenata od prevare.
  • Ako otkrijemo bilo kakve kriminalne aktivnosti ili navodne kriminalne aktivnosti korišćenjem video nadzora, praćenjem prevara i sumnjivih transakcija, obradićemo te podatke radi sprečavanja ili otkrivanja nezakonitih radnji. Cilj nam je da zaštitimo pojedince sa kojima komuniciramo od kriminalnih aktivnosti.
  • Uz Vašu saglasnost, koristićemo vaše lične podatke, preferencije i pojedinosti vaših transakcija kako bismo vas informisali putem e-pošte, interneta, SMS poruka i telefona o odgovarajućim proizvodima i uslugama, uključujući prilagođene specijalne ponude, popuste, promocije, događaje, takmičenja i tako dalje.

Naravno, slobodni ste da otkažete dobijanje informacija od nas preko svih ili nekog od tih kanala u bilo kom trenutku.

  • Da vam pošaljemo informacije propisane zakonom ili koje su potrebne da bismo vas informisali o našim izmenama usluga koje vam pružamo.

Na primer, obaveštenja dopunama/izmenama proizvoda ili uvođenju novih usluga i zakonski predviđene informacije koje se odnose na vaše porudžbine. Te informacije o uslugama neće sadržati promotivni sadržaje i ne zahtevaju prethodnu saglasnost kada se šalju putem e-pošte ili SMS poruka. Ako ne koristimo vaše lične podatke u te svrhe, nećemo moći da ispunimo svoje zakonske obaveze.

  • Da bismo sproveli neku od naših marketinških promocija ili neki od konkursa, koje unosite na osnovu vaše saglasnosti date u trenutku unosa.
  • Da bismo razvijali, testirali i unapredili sisteme, usluge i proizvode koje vam pružamo. Uradićemo to na osnovu naših legitimnih poslovnih interesa.

Na primer, zabeležićemo ID sesije vašeg pregledača radi bolje razumevanja, kada nam ostavite povratne informacije na internetu o svim problemima koje imate.

 

  • Da ispunimo naše ugovorne ili zakonske obaveze deljenja podataka sa organima za sprovođenje zakona.
  • Da vam pošaljemo zahteve za anketu i povratnim informacijama, da bismo poboljšali naše usluge. Te poruke neće sadržati promotivni sadržaj i ne zahtevaju prethodnu saglasnost kada se šalju putem e-pošte ili tekstualne poruke. Imamo legitiman interes da to uradimo, jer to pomaže da naši proizvodi ili usluge budu relevantniji za vas.

Naravno, slobodni ste da otkažete prijem tih zahteva od nas u bilo kom trenutku obaveštavanjem našeg službenika za zaštitu podataka.

  • Obrada zahteva za bezbednosnu podršku (na primer u slučaju SOS – hitne evakuacije). Ponekad ćemo morati da podelimo vaše podatke sa trećim licem koje pruža uslugu (kao što je pružalac usluga fizičke zaštite važnih ličnosti, aviokompanija ili hotel). To radimo da bismo ispunili ugovorne obaveze prema vama, a bez deljenja vaših ličnih podataka ne bismo bili u mogućnosti da ispunimo vaš zahtev. Vidi odeljak 10.
  1. Kombinovanje vaših podataka za personalizovani direktni marketing

Želimo da vam ponudimo ponude i promocije koje najviše odgovaraju vašim interesovanjima u datom trenutku. Da bismo vas bolje i sveobuhvatnije razumeli kao kupca, kombinujemo vaše lične podatke prikupljene širom Crisis24 kao što je gore opisano. U to cilju takođe kombinujemo podatke koje prikupljamo direktno od vas sa podacima koje pribavljamo od trećih lica kojima ste dali saglasnost da nam te podatke prenesu – kao što su gore pomenute javno dostupne liste podataka.

  1. Kako štitimo vaše lične podatke

Znamo koliko je bezbednost podataka važna svim našim korisnicima. Imajući to u vidu, tretiraćemo vaše podatke sa najvećom pažnjom i preduzeti sve odgovarajuće mere da ih zaštitimo.

Obezbeđujemo pristup našim veb-sajtovima i aplikacijama koristeći ‘https’ tehnologiju i pristup vašim ličnim podacima je zaštićen lozinkom i obezbeđen SSL enkripcijom.

Redovno pratimo naš sistem zbog mogućih ranjivosti i napada, i sprovodimo testiranje penetracije kako bismo ustanovili kako da još više poboljšamo bezbednosti.

  1. Koliko dugo ćemo čuvati vaše lične podatke?

Kad god prikupljamo ili obrađujemo vaše lične podatke, čuvaćemo ih samo onoliko dugo koliko je to potrebno za svrhu za koju su prikupljeni.

Na kraju tog perioda zadržavanja, podaci će biti potpuno izbrisani ili anonimizirani, na primer spajanjem sa drugim podacima tako da se mogu koristiti za statističku analizu i poslovno planiranje, na način koji isključuje mogućnost da vi budete preko njih identifikovani.

Primer perioda zadržavanja podataka:

Ugovori

Kada napravite porudžbinu zaključivanjem ugovora, čuvaćemo lične podatke koje nam dajete sedam godina, kako bismo mogli u potpunosti da ispunimo svoje zakonske i ugovorne obaveze.

U slučaju raskida ugovora u potpunosti ćemo izbrisati lične podatke (ili ih anonimizirati kao što je gore opisano) posle 30 dana ili ugovorenog perioda čuvanja podataka.

  1. Sa kim delimo vaše lične podatke?

Ponekad delimo vaše lične podatke sa pouzdanim trećim licima.

Na primer, sa pružaocima usluga platnih transakcija, pružaocima bezbednosnih usluga, za borbu protiv prevara, za pritužbe, za hostovanje naših tehnoloških usluga i tako dalje.

Evo politike koje primenjujemo na te organizacije da bi vaši podaci bili bezbedni i da bismo zaštitili vašu privatnost:

  • Pružamo samo informacije koje su im potrebne za izvršenje njihovih specifičnih usluga.
  • Oni mogu da koriste vaše podatke samo u tačne svrhe koje navedemo u našem ugovoru sa njima.
  • Blisko sarađujemo sa njima kako bismo obezbedili da vaša privatnost bude poštovana i zaštićena u svakom trenutku.
  • Podaci mogu biti dostavljeni trećem limu u realizaciji našeg ugovora sa tim trećim licem u situaciji kada ste vi subjekt podataka za organizaciju koja ima ugovor sa trećim licem i da nam je treće lice podugovorilo celokupnu tu uslugu ili njen deo.
  • Ako prestanemo da koristimo njihove usluge, svi vaši podaci koje oni čuvaju biće izbrisani ili anonimizirani.

Primeri vrste trećih lica sa kojima radimo:

  • IT kompanije koje pružaju usluge podrške za naš veb-sajt, tehnološke platforme i druge poslovne sisteme.
  • Operativna preduzeća kao što su spoljni pružaoci usluga obezbeđenja.
  • Osiguravajuće društvo, gde smo mi pružalac usluga za polise osiguranja koje ono prodaje.
  • Kompanije za promociju proizvoda putem e-pošte koje nam pomažu da upravljamo našim elektronskim komunikacijama sa vama.

Deljenje podataka sa trećim licima u sopstvene svrhe:

To ćemo raditi samo u vrlo specifičnim okolnostima, na primer:

  • Uz vaš pristanak, dat u trenutku kada dajete svoje lične podatke, možemo proslediti te podatke trećem licu za njegove potrebe direktnog marketinga.

Na primer, ako se prijavite na konkurs i štiklirate polje da ste saglasni da Crisis24 ili partnerska kompanija za direktni marketing mogu direktno da vam šalju promotivne informacije. Ili ako vodimo zajednički događaj sa partnerskom kompanijom za direktni marketing i vi pristanete da primate direktna obaveštenja od njih.

  • Za borbu protiv prevara, možemo da delimo informacije o lažnim ili potencijalno prevarnim aktivnostima u našim prostorijama ili sistemima. To može da podrazumeva deljenje podataka o pojedincima sa organima za sprovođenje zakona.
  • Od nas se takođe može zahtevati da otkrijemo vaše lične podatke policiji ili drugom organu, regulatornom ili vladinom telu, u vašoj zemlji porekla ili na nekom drugom mestu, na validan zahtev da to učinimo. Ti zahtevi se procenjuju od slučaja do slučaja i uzimaju u obzir privatnost naših klijenata.
  • Možemo, s vremena na vreme, da proširimo, smanjimo ili prodamo Crisis24 i to može da podrazumeva prenos nekog sektora ili celog posla na nove vlasnike. Ako se to dogodi, vaši lični podaci će, kada je to relevantno, biti preneti na novog vlasnika ili kontrolni subjekat, pod uslovima ove Politike privatnosti.

Za više informacija obratite se našem službeniku za zaštitu podataka.

  1. Gde vaši lični podaci mogu da budu obrađeni

Ponekad ćemo morati da podelimo vaše lične podatke sa trećim licima i dobavljačima izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Međunarodne porudžbine

Ako ste smešteni van Velike Britanije i podnesete porudžbinu od nas, prenećemo lične podatke koje prikupljamo od vas na Crisis24 u Velikoj Britaniji.

Zaštita vaših podataka izvan EEA

EEA obuhvata sve zemlje članice EU, kao i Island, Lihtenštajn i Norvešku. Možemo da prenesemo lične podatke koje prikupljamo od vas na nezavisne obrađivače podataka u zemljama koje su izvan EEA.

Na primer, to može biti potrebno da bismo tokom vašeg putovanja pružali usluge bezbednosne podrške u zemlji, ili aviokompanijske i hotelske usluge prilikom vaše evakuacije na sigurno.

Ako to uradimo, imamo procedure kojima ćemo obezbediti da vaši podaci dobiju istu zaštitu kao da se obrađuju unutar EEA. Na primer, naši ugovori sa trećim licima propisuju standarde kojih treća lica moraju da se pridržavaju u svakom trenutku. Ukoliko želite da dobijete više informacija o tim ugovorima obratite se našem službeniku za zaštitu podataka.

Svaki prenos vaših ličnih podataka biće u skladu sa važećim zakonima i tretiraćemo informacije u skladu sa vodećim principima ove Politike privatnosti.

  1. Koja su vaša prava nad vašim ličnim podacima i kako da ih ostvarite?

Pregled vaših različitih prava

Imate pravo da zahtevate:

  • Da budete informisani – obično putem obaveštenja o privatnosti podataka ili Politike privatnosti kao što je ova.
  • Pristup ličnim podacima koje čuvamo o vama; to može da podleže maloj administrativnoj naknadi.
  • Ispravku vaših ličnih podataka kada su netačni, zastareli ili nepotpuni.
  • Brisanje vaših podataka (poznato i kao „pravo na zaborav“).

Na primer, kada povučete saglasnost ili se usprotivite, i mi nemamo jači interes, ili kada se završi svrha za koju držimo podatke (kao što je kraj perioda čuvanja predviđenog ugovorom).

  • Da prestanemo da koristimo vaše lične podatke za direktni marketing (bilo putem određenih kanala ili svih kanala).
  • Da zaustavimo svaku obradu vaših ličnih podataka zasnovanu na saglasnosti nakon što povučete tu saglasnost.

Imate pravo da zatražite kopiju svih informacija o vama koje Crisis24 poseduje u bilo kom trenutku i takođe da te informacije budu ispravljene ako su netačne.

Da biste ostvarili neko od vaših prava u okviru naše Politike privatnosti, obratite se službeniku za zaštitu podataka, Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ, ili e-poštom službeniku za zaštitu podataka Crisis24 Limited.

Ukoliko odlučimo da ne preduzmemo ništa po vašem zahtevu, objasnićemo vam razloge našeg odbijanja.

Vaše pravo da povučete pristanak

Kad god da ste nam dali svoj pristanak da koristimo vaše lične podatke, imate pravo da se predomislite u bilo kom trenutku i povučete taj pristanak.

Kada se oslanjamo na naš legitimni interes

U slučajevima kada obrađujemo vaše lične podatke na osnovu našeg legitimnog interesa, možete tražiti od nas da prestanemo, iz razloga vezanih za vašu ličnu situaciju. U tom slučaju to moramo učiniti, osim ako ne smatramo da imamo legitiman jači razlog da nastavimo sa obradom vaših ličnih podataka.

Direktni marketing

Imate pravo da zaustavite korišćenje vaših ličnih podataka za direktnu marketinšku aktivnost putem svih kanala ili izabranih kanala. Dužni smo da se uvek povinujemo vašem zahtevu.

Provera identiteta

Da bismo zaštitili poverljivost vaših informacija, zatražićemo od vas da potvrdite vaš identitet pre nego što nastavite sa isticanjem nekog zahteva koji podnosite u okviru ove Politike privatnosti.

  1. Kako možete da zaustavite korišćenje vaših ličnih podataka za direktni marketing?

Postoje načini na koje možete da zaustavite direktni marketing koji stiže od nas:

  • Kliknite na link „otkaži pretplatu“ ili „odjavi se“ u bilo kojoj e-komunikaciji koju vam pošaljemo. U tom slučaju ćemo zaustaviti dalje slanje e-pošte tog konkretnog sektora.
  • Pišite službeniku za zaštitu podataka (Marketing), Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ.

Imajte u vidu da možete da nastavite da primate komunikaciju u kratkom periodu pošto promenite željene postavke dok se naši sistemi u potpunosti ne ažuriraju.

  1. Kontaktiranje regulatora

Ukoliko smatrate da vaši podaci nisu ispravno obrađeni, ili ste nezadovoljni našim odgovorom na neki zahtev koji ste nam uputili u vezi sa korišćenjem vaših ličnih podataka, imate pravo da uložite žalbu u Velikoj Britaniji, Kancelariji poverenika za informacije.

Možete ih kontaktirati pozivom na broj +44 (0) 303 123 1113 ili na sajtu na www.ico.org.uk/concerns (otvara se u novom prozoru; imajte u vidu da ne možemo biti odgovorni za sadržaj spoljašnjih veb-sajtova).

Ako boravite izvan Velike Britanije, imate pravo da uložite žalbu odgovarajućem regulatoru zaštite podataka u vašoj zemlji boravka.

  1. Ako živite izvan Velike Britanije

Korišćenjem naših usluga ili davanjem vaših ličnih podataka nama, izričito pristajete na obradu vaših ličnih podataka s naše strane ili u naše ime. Naravno, i dalje imate pravo da tražite od nas da ne obrađujemo vaše podatke na određene načine, a ako to učinite, poštovaćemo Vaše želje.

Ponekad ćemo morati da vršimo prenos vaših ličnih podataka između zemalja, da bismo mogli da pribavimo robu ili usluge koje ste tražili. Tokom uobičajenog poslovanja, vaše lične podatke iz vaše zemlje boravka, možemo preneti na nas i na treća lica koja se nalaze u Velikoj Britaniji ili izvan nje.

Time što ulazite u saradnju sa nama, dajete svoj pristanak za pomenutu upotrebu, prenos i otkrivanje vaših ličnih podataka izvan vaše zemlje boravka u naše uobičajene poslovne svrhe.

Do toga može doći zato što se naši objekti za skladištenje informacionih tehnologija i rezervni serveri nalaze izvan vaše zemlje prebivališta i mogu da podrazumevaju čuvanje vaših ličnih podataka na serverima u Velikoj Britaniji.

Obezbedićemo da se preduzmu potrebne mere kako bi se sprečilo da treća lica izvan vaše zemlje boravka koriste vaše lične podatke na bilo koji način koji nije utvrđen ovom Politikom privatnosti. Takođe ćemo se postarati da adekvatno zaštitimo poverljivost i privatnost vaših ličnih podataka.

  1. Ima li pitanja?

Nadamo se da vam je ova Politika privatnosti pomogla da shvatite na koji način rukujemo vašim ličnim podacima i vaša prava da ih kontrolišete.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja kojih se nismo dotakli, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka koji će vam sa zadovoljstvom pomoći:

Pošaljite poruku e-pošte Službeniku za zaštitu podataka Crisis24 Limited

Ili nam pišite na Data Protection Officer, Crisis24 Limited, Avalon, 26-32 Oxford Road, Bournemouth BH8 8EZ

Ova Politika privatnosti je poslednji put ažurirana 26.03.2021.

Ovaj veb-sajt ili proizvod sadrži IP2Location LITE podatke dostupne na http://lite.ip2location.com.

Play Video